Digitale heroïne en CORONA-CRISIS

Gevoelige en kwetsbare Jongeren worden geraakt door COVID-19 CRISIS 

Kunstmatig Bewustzijn

 Zorg om Gevoelige en Kwetsbare Jongeren 

HOOGSENSITIEVE KINDEREN, PUBERS EN VOLWASSENEN

DIGITALE HEROÏNE EN ANGST

Jongeren komen vaker in de problemen dan ooit. In deze tijd van het COVID-19 virus en de beperkte vrijheden, mogen we ons zorgen gaan maken om de komende generatie jongeren. Game en internetverslaving zal in deze tijd alleen maar groter worden, omdat angst ons leven nu overheerst. Onzekerheid voor de toekomst en je niet meer vrij mogen uiten, zullen vele psychische problemen veroorzaken. Dit levert een trauma op. Vooral de jongeren die gevoelig, kwetsbaar of een

PTSS (post traumatische stress stoornis) hebben, worden zwaar geraakt. de gevangenis van de maatregelingen spelen ene grote rol op dit moment en hoe langer het gaat duren, hoe erger het wordt.

 

 Door verveling en onrust zoeken vele een uitlaatklep. De digitale wereld is daar een mooie oplossing voor. Daar is "vrijheid" gegarandeerd. Zoals hierboven in de video zo mooi wordt uitgelegd over de invloed van angst op verslaving. In deze tijd van angst om het virus, worden jongeren vast gezet. De meest kwetsbare groep wordt agressief vanuit machteloosheid, want er is nu helemaal geen uitzicht meer. De ander sluit zich op achter de PC. Weer andere verzinnen feestjes die niet mogen en daar worden ze hard op afgerekend door onze overheid. 

Ze worden enkel maar bestraft en belemmerd, er is geen extra mogelijkheid voor hen georganiseerd. Speciaal voor jongeren...wat is er gedaan voor hen?

 

Hoe langer deze beperkende maatregelingen duren, hoe meer jongeren vast gaan lopen. Zij zoeken nieuwe mogelijkheden, maar worden hierin niet ondersteund door de overheid. De overheid laat de jongeren volledig vallen, wie spreekt voor hen? Wie staat voor hen op en waarom doen ze het niet zelf?

SCHULDGEVOEL

Het schuldgevoel wat vanaf het begin bij de jongere mens wordt neergelegd, is veel te zwaar. Hun vrijheid opgeven om een veilige muur te maken naar de ouderen toe? De rellen die uitgebroken zijn in heel de wereld en ook nu in Nederland, geeft aan dat er iets heel erg fout aan het gaan is. Dit is een signaal en laten we wakker worden en echt iets gaan ondernemen. Ze slaan door en proberen zo hun vrijheid terug te pakken. Niemand lijkt het te snappen! Nou dat is helemaal bizar, waar zijn al die wetenschappers, psychologen en psychiaters? Wat hier gebeurt is logisch, zoals ik al maanden geleden aangaf, daar komen problemen van. Ze gaan het niet langer meer pikken.

 

VOOR DE COVID-19 CRISIS

Game en internet verslaving is nog niet zo bekend en dus nieuw. Dit is een nieuwe en onbekende vorm van verslaving en kan al op zeer jonge leeftijd ontstaan. Gevoelige jongeren en mensen, zoals HSP's, kunnen op die manier een afleiding vinden om uit de werkelijke wereld te vluchten. Het kan een tweede werkelijkheid vormen van fantasie die uiteindelijk de fysieke wereld overneemt en

de dood tot gevolg kan hebben. Vanaf de crisis maart 2020 raakt het alle jongeren.

VLUCHTGEDRAG EN DRUK VAN BUITENAF: COVID-19

Verslaving is een vlucht om niet meer te voelen, vele emoties worden zo verdrongen of aan de kant gezet. Dit alles gebeurd om te overleven in deze wereld. Angst speelt een rol en wat er nu wereldwijd gebeurt zijn een extra stimulans om te gaan vluchten in een nep veiligheid, iets waar je wel vrij bent.  

 

SAAIHEID EN VERVELING

Ook saaiheid (bore-out) en verveling slaan toe. Zich niet verbonden voelen met de wereld om je heen, zijn oorzaken waarom het gamen aantrekkelijk wordt. Het zijn deze middelen die de geest en de hersenen de illusie geven van rust, door middel van een beloningssysteem waarbij iemand zich even goed voelt. Teveel druk vanuit je omgeving, school, werk, overheid of wereldwijde crisis kunnen tot een verslaving leiden. Daar komt nu een extra grote druk bovenop. De anderhalve meter maatregeling pakken je spontane menselijkheid af. Het wordt verboden om te gaan doen waar je zin in hebt, lekker naar buiten gaan en met elkaar hangen of uitgaan kunnen niet meer.

Voor iedereen is dit ziekmakend, maar vooral voor de jongeren. Een jonge geest heeft uitdaging nodig en een speelse manier om volwassen te worden. De overheid vraagt hen om dit deel over te slaan en meteen een serieuze volwassenen te worden, dat kan niet.

Wat is de oplossing? Gameverslaving...

 

VERWAARLOZING EN ZOMBIE GEDRAG

Bij een echte verslaving merk je dit:

Slecht eten of bijna niks eten, afvallen in gewicht (of juist aankomen doordat beweging beperkt wordt), amper bewegen dus fysieke klachten, pijnlijke overbelaste rug, niet slapen of juist onregelmatig, agressie, emotioneel uitbarstingen, depressies en uit balans raken: waardoor isolatie ontstaat, jezelf opsluiten in een donkere ruimte, geen zonlicht, geen vitamineopname, geen sociaal leven meer leiden. Je verandert in een zombie, er blijft niets meer over van jouw echte persoonlijkheid. Voor ouders wordt het onmogelijk dit gevecht nog aan te gaan. Zij worden bang van jou, want jouw verslaafde geest manipuleert alles om te kunnen blijven gamen..

 

 HULPVERLENING EN ZORG

De hulpverlening en de zorg staan al onder druk, al jaren. Wat nu dan? Als de golf van jongeren die in een crisis geraken niet opgevangen kunnen worden? Daarnaast denken vele hulpverleners dat gamen een leuk spel is wat gewoon aan banden moet worden gelegd. Er wordt vaak te licht over gedacht en de vraag is of onze maatschappij dit alles wel aankan. Naast alle andere wat in gaat storten.

 

STEL JEZELF DE VRAAG

Hoe ziet jouw digitale toekomst er uit? Ook de makers van de games dragen een verantwoordelijkheid. Scholen dienen zich bewust te worden van de mogelijke gevaren van het vrije gebruik van mobiele telefoons in de klas. Elke ouder mag de verantwoordelijkheid gaan nemen

over dit digitale verslavende middel.

In deze covid-19 crisis lijkt de digitale wereld een uitkomst. De uiting via dit middel doet elke jongere zwijgen. Daarom zijn er geen protestacties vanuit de jongeren, want samen met het schuldgevoel

wat hen wordt aangepraat worden ze lam gelegd...

VERSLAVINGSGEN

Verslaving blijkt ook erfelijk te zijn, je mag extra waakzaam zijn als er in de familie verslaving voorkomt. Je bent dan extra gevoelig om verslaafd of afhankelijk te worden aan middelen.

LOSKOMEN EN AFKICKEN

Voorkomen is beter dan genezen. Het loskomen van deze verslaving is erg moeilijk, omdat de digitale wereld in opmars is, vooral nu tijdens deze crisis. Na het afkicken in een kliniek, is er een lange periode van herstel nodig. Ouders en omgeving mogen voorbereid worden op deze herstelperiode. Terugval komt vaak voor. Hoe ga je ermee om als ouder (omgeving) en als ex-verslaafde. Hoe kom je terug in de echte maatschappij. Hoe ziet deze er dan uit. Wat kan jou hoop en het geloof in een andere toekomst teruggeven.

Ik wens iedereen een gezonde en liefdevolle periode toe, daarom schrijf ik mijn berichten. Om hoop te geven in deze tijden van onrust.

©Arthura Hector

 

 All rights reserved ©ART-hura | www.ashtar-rose.com | afbeeldingen (digital) art mogen niet gedeeld of gekopieerd worden | Copyrights Arthura Hector | Breda