• Arthura Hector

VOLLE MAAN 27 JULI 2018: grote omzetting


Totale maansverduistering en bloedmaan tijdens NAR!

Het is zeker een bijzondere tijd en alles staat in het teken van een verhoogde energie: De aanhoudende hitte en dan ook nog een aparte volle maan! De energie van het eenheidsbewustzijn of het Christusbewustzijn wordt een feit. het is toenemende energie en aanpassing van de natuur.

Ik heb een aantal artikelen bij elkaar gevoegd met mijn eigen reactie.

De nacht van 27 op 28 juli 2018 wordt historisch. We kunnen dan de langste totale maansverduistering van deze eeuw zien. Daarnaast is er een bloedmaan te bewonderen. Een bijzonder fenomeen.

Een bloedmaan én een totale maansverduistering zullen zichtbaar zijn voor iedereen op het oostelijk halfrond, waaronder Europa, Afrika, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. De totale verduistering begint vrijdag 27 juli om 21.30 uur en de volledige eclips eindigt om 23.14 uur. Daarna duurt het nog ongeveer twee uur voordat de maan weer helemaal schijnt. Het is daarmee de langste maansverduistering van de 21e eeuw.

Eindtijd

Christenen koppelen dit soort bijzondere natuurverschijnselen vaak direct aan de eindtijd. De Bijbel zegt in Openbaring 12 immers dat we moeten letten op de tekenen aan de hemel.

Apocalyptische verschijnselen?

We gaan een bijzondere tijd tegemoet en hoe gaat dit eruit zien? Niemand kan dit zeggen, want de natuur zal reageren vanuit een eigen unieke reactie. De kosmos slaat dit alles gade en zorgt ervoor dat alles zo goed mogelijk verloopt.

Niet alles kunnen zij voorkomen, want de mens heeft een grote rol in dit geheel.

In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 juli 2018 vindt een totale maansverduistering plaats.

Hierbij beweegt de Maan zich door de schaduw van de Aarde, zodat er geen direct zonlicht meer op het maanoppervlak valt en de hele Maan veel donkerder is dan normaal. Vanuit Nederland en België is het grootste gedeelte van de eclips zichtbaar, maar het begin moeten wij missen. De verduistering heeft een grootte van maar liefst 1.61 in de kernschaduw, wat betekent dat de Maan zich dicht bij het centrum van de aardschaduw bevindt en sterk verduisterd wordt. De eclips begint om 19:14 uur en staat bij het maximum, om 22:22 uur, op een hoogte van circa 6° (in Utrecht). De eclips eindigt om 1:31 uur. Een totale maansverduistering kan erg indrukwekkend zijn. Tijdens de totaliteit, die duurt van 21:31 tot 23:14 uur, bevindt de Maan zich volledig in de kernschaduw van de Aarde en valt er geen direct zonlicht meer op de Maan. Echter, een beetje zonlicht valt door de aardatmosfeer en wordt gebroken, waardoor dit het maanoppervlak alsnog kan bereiken. Dit is met name rood licht, waardoor er een rode gloed over de Maan komt. Deze fase wordt in de volksmond ook wel Bloedmaan genoemd, en duurt bij deze eclips circa 104 minuten. Doordat de verduistering erg centraal is, is dit effect bij deze eclips bijzonder sterk.

Figuur 3

Het kaartje in Figuur 3 laat de verduistering zien. Op de kaart zijn de kernschaduw (umbra, donkere cirkel in het midden van het kaartje) en bijschaduw (penumbra, de minder donkere ring om de kernschaduw) van de Aarde weergegeven, met een afbeelding van de Maan voor verschillende momenten. De kaart is gemaakt in horizontale projectie, dat wil zeggen dat boven aan de hemel (het zenit) ook boven aan het kaartje is en geldt ruwweg voor onze streken. De nummers in het kaartje komen overeen met de tabel onder de afbeelding. In de tabel staan de gedetailleerde gegevens van de eclips.

Figuur 3: Kaart van de eclips van 27 juli 2018

Tabel: Details van de eclips voor een waarnemer in Utrecht

27 juli 2018, 22:22: Totale maansverduistering. Groottes: penumbra: 2.706, umbra: 1.614. Hoogte: 5.6°. Het maximum en einde van de eclips zijn zichtbaar vanuit de Benelux.

Afstand ____Maan______Zon__

GebeurtenisDatumTijdMaan-schaduwHoogtew.r.Hoogte

1: Gedeeltelijke eclips in bijschaduw begint:27/0719u13m50s1°25’54”-19.8°O19.9°

2: Gedeeltelijke eclips in kernschaduw begint:27/0720u24m53s0°53’46”-9.6°OZO9.3°

3: Totale eclips begint:27/0721u30m41s0°24’21”-0.1°OZO0.6°

4: Maximum eclips:27/0722u22m29s0°06’16”5.6°ZO-6.2°

5: Totale eclips eindigt:27/0723u14m17s0°24’21”10.8°ZO-11.6°

6: Gedeeltelijke eclips in kernschaduw eindigt:28/0700u20m04s0°53’47”15.6°ZZO-16.4°

7: Gedeeltelijke eclips in bijschaduw eindigt:28/0701u31m07s1°25’55”18.2°Z-18.8°

Diameters van de Maan: 29’26”, umbra: 1°18’08”, en penumbra: 2°22’24”. Dichtste nadering tussen de Maan en het centrum van de schaduw: 0°06’16”. De Maan staat ten noorden van het centrum van de aardschaduw. De eclips duurt 06u17m16s, de verduistering in de kernschaduw duurt 03u55m11s, en de totaliteit duurt 01u43m37s. Maan: opkomst: 21u30m, ondergang: 06u20m. Zon: ondergang: 21u38m, opkomst: 05u55m. Δt: 69.3s Zie deze uitgebreide tabel voor gegevens voor een aantal plaatsen in België en Nederland.

Het kaartje in Figuur 4 laat de eclips zien in zogenaamde equatoriale coördinaten. Deze kaart geldt voor een denkbeeldige waarnemer in het centrum van de Aarde. Op dit kaartje is niet het zenit boven, en de horizon horizontaal, maar het noorden (ongeveer de poolster dus) is boven, en de horizon staat scheef. Het verschil met Figuur 3 is dat de Maan nu niet draait en in een rechte lijn beweegt. Deze draaiing en het gekromde pad in Figuur 3 ontstaan door het gebruik van horizontale coördinaten. De Maan komt in dat geval schuin naar boven op en gaat schuin naar beneden weer onder, waardoor de rotatie ontstaat en de Maan geen rechte lijn lijkt te volgen (zie Figuur 1 op deze pagina).

Figuur 4: Equatoriale kaart van de eclips van 27 juli 2018

Zien! Deze week verschijnt er een bloedrode maan boven Eindhoven

Dit bijzondere verschijnsel komt doordat er vrijdag een volledige maansverduistering plaatsvindt. Dat gebeurt als de aarde precies tussen de zon en de maan in staat. De maan straalt dat rode licht zelf niet uit, maar weerkaatst het licht van de zon. Vandaar de naam.

Langste maansverduistering van de 21 eeuw

Deze maansverduistering is er niet zomaar eentje, maar het wordt de langste maansverduistering van de 21e eeuw. Zet vrijdagavond ruim voor 21:30 uur je klapstoel vast buiten, want dan komt de maan op en begint het spektakel. Het hoogtepunt van de verduistering is te zien om 22.22 uur en de volledige eclips eindigt om 23.14 uur, al duurt het daarna nog een uur of twee voordat de maan weer schijnt als vanouds.

Op 21 januari 2019 is er weer een totale eclips. Daarna moeten we wachten tot september 2025 voor een volgende maansverduistering.

Gedeelte uit: 1) hemel.waarnemen.com

2) In de buurt Eindhoven https://indebuurt.nl/eindhoven/nieuws/opmerkelijk/zien-deze-week-verschijnt-er- een-bloedrode-maan-boven-eindhoven~52226/

Ik zal na deze volle maan een bericht schrijven met meer informatie vanuit de kosmos.

NAR BEACH op 27 juli 2018 zie agenda! Een kosmische reis met deze bijzondere maan. Wil je erbij zijn, meldt je aan via de mail.

#Bloedmaan #maansverduistering

281 Ansichten

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

 ARCHIEF

 Website created by © Arthura Hector

 All rights reserved ©ART-hura | www.ashtar-rose.com | afbeeldingen (digital) art mogen niet gedeeld of gekopieerd worden | Copyrights Arthura Hector | Breda