• Geplaatst door Arthura Hector

UFO's zijn uit de doofpot en in de mainstream gekomen


Lieve mensen, ik heb getracht dit wat moeilijke artikel te vertalen naar het Nederlands. Omdat dit toch een bijzonder bericht is over het openbaar maken van UFO's en buitenaards leven, dat vond ik erg belangrijk, iedereen moet dit kunnen lezen en begrijpen. Want er is toch iets speciaals aan de hand, wat zich verder gaat ontvouwen! Hieronder eerst de video in het Engels, maar daaronder de uitleg vertaald in het Nederlands. Interview Nick Pope door Steven Greenstreet.

Je zou op een andere planeet moeten leven om niet één van de grootste nieuwsverhalen van de laatste tijd te hebben gehoord: na jaren van ontkenning, blijkt dat de Amerikaanse overheid een geheim programma heeft: het onderzoek naar UFO's.

De complottheoretici hadden al die tijd gelijk...

Het verhaal kwam naar buiten in december 2017 en genereerde een ongekende stroom aan berichtgeving in de media over het UFO-fenomeen, dat tot op de dag van vandaag voortduurt terwijl het verhaal zich blijft ontvouwen.

Deze berichtgeving bevat de nieuwe docu-serie 'The Basement Office' van The Post, welke ingaat op de berichtgeving en onderdeel is van een breder onderzoek naar het UFO-mysterie. Het geheime UFO-programma van het Pentagon heette AATIP - Advanced Aerospace Threat Identification Program.

Deze slimme titel vervaagt de grenzen tussen luchtvaartbedreigingen next generation en de verschijnselen die ze echt bestudeerden. Misschien als een onbedoeld gevolg, hield deze cryptische titel ook het programma verborgen voor de vele mensen die de "actie vrijheid van informatie" (Freedom of Information Act) steunde over UFO's.

AATIP werd opgericht in 2007, grotendeels op initiatief van de toenmalige senaats-meerderheidsleider, Harry Reid. Toen het bestaan van AATIP werd onthuld, tweette Reid: "De waarheid is daar, echt waar". Verwante onthullingen en ontwikkelingen kwamen snel voorbij. Er werden details vrijgegeven van meerdere gebeurtenissen waarbij UFO's op de radar werden gevolgd en achtervolgd door militaire vliegtuigen, waaronder het incident in november 2004: de groep van de USS Nimitz werd door meerdere UFO's overspoeld.

Er zijn video's openbaar gemaakt van drie van deze spectaculaire ontmoetingen in de lucht, maar er zijn er nog vele die nog moeten worden vrijgegeven. Het "Senaats Armed Services Committee" onderzocht vorig jaar het incident met de USS Nimitz en interviewde een aantal van de piloten en radaroperators.

Vorig jaar informeerde het Defense Intelligence Agency het congres, over het werk van AATIP. Op 9 januari 2018, werd er een brief aan John McCain verzonden - tevens gekopieerd naar andere vooraanstaande congresfiguren en naar belangrijke commissies gestuurd -

De DIA onthulde dat ze anti-zwaartekracht, warp drives, wormholes en andere theoretische natuurkunde-concepten hadden onderzocht die nodig zijn voor interstellaire reizen. Om het onderdeel "buitenlandse bedreigingen van het ruimtevaartwapen" te begrijpen. Zij stelde de vraag: "Hoe vreemd zijn vreemdelingen?" Bedoelden ze Rusland, China of ergens ver daarbuiten?

Na een recent voorval van "ongeïdentificeerde vliegtuigen" werd er in april van dit jaar aangekondigd, dat de marine een nieuwe begeleiding zouden geven aan piloten die UFO's tegenkwamen. Afgelopen week, werd er in The Post een verbluffend bericht vrij gegeven vanuit de DOD dat de AATIP "ongeïdentificeerde luchtfenomenen" onderzocht.

Een uitdrukking die ze in een eerder stadium voorzichtig hadden vermeden. Deze explosieve openbaring was het definitieve bewijs dat dit niet ging over Russische of Chinese vliegtuigen, raketten en drones. Unidentified aerial phenomena (UAP) ("ongeïndentificeerde luchtfenomenen") is de geaccepteerde term voor de overheid, de militaire gemeenschap en de inlichtingendienst. (Maar voor het grote publiek onder de naam UFO's bekend staat).

Toen ik aan dit probleem werkte voor het Britse Ministerie van Defensie, gebruikten we 'UAP' in onze interne beleidsdiscussies, waarbij we de benaming van de term 'UFO' meden. Waarbij we de discussie vorm gaven als een kwestie van defensie en nationale veiligheid.

Dat is hoe degenen onder ons het fenomeen bekeken hebben, vanuit de overheidsvisie. UFO's zijn eindelijk uit de doofpot en in de mainstream gekomen. Meerdere verhalen zijn verschenen in de belangrijkste media. Er is een belang vanuit het congres. Piloten, radaroperatoren en inlichtingenofficieren die bij deze ontmoetingen en onderzoeken zijn betrokken, gaan de feiten na en roepen op tot actie. Het is moeilijk om de conclusie te vermijden dat het hier gaat om een groter geheel (the bigger picture). Het tempo van de gebeurtenissen neemt toe en we lijken iets op te bouwen.

Er gebeurt iets. Iets nieuws. Iets groots.

Nick Pope werkte 21 jaar voor het Britse Ministerie van Defensie. Van 1991 tot 1994 werd hij gedetacheerd bij een divisie waar hij onder meer onderzoek deed naar ongeïdentificeerde luchtverschijnselen.

Link artikel New York Post

In aflevering 3 van 'The Basement Office' gaat de Steven Greenstreet van de New York Post samen met Nick Pope om de nieuwste UFO-waarnemingen, de zwarte driehoek, te bespreken.

Is er een cover-up van het Ministerie van Defensie? We spreken met getuigen van massale waarnemingen op verschillende locaties in het hele land, waaronder de Hudson Valley, New York en Phoenix, Arizona. Nick onthult waarom de overheid zulke gebeurtenissen afkeurt en geeft zijn mening op de vraag of er weer een grote golf van UFO-waarnemingen aan de horizon is.

Onverklaarbare UFO-waarneming: sterrenkijkers vol ontzag 14 juni 2019 Het is geen vogel en het is zeker geen vliegtuig, dus wat hangt er boven Lake Superior? Tijdens zijn reis door Paradise, Michigan, zag Erik Rintamaki twee gouden lichtbollen boven een boot vliegen voor meer dan een uur. Een van de lichten verdween op mysterieuze wijze en verscheen kort nadat hij begon te filmen, waarbij hij en zijn vrouwelijke metgezel zich afvroegen wat ze precies zagen. "Dit is het gekste dat ik ooit heb gezien," riep hij uit. Bekijk het griezelige moment en beslis zelf wat deze raadselachtige waarneming zou kunnen zijn.

Link naar een mooie video van UFO's

Ik vind dat we niet bang moeten zijn, maar wel realistisch. Er zijn hele mooie waarnemingen die juist heel liefdevol zijn. Daar richt ik me op. Laat het andere los, richt je op de positiviteit in deze materie. Want dan kom je echt iets bijzonders tegen, iets wat we op aarde niet kennen. Wat we hard nodig hebben hier is liefde en zij kunnen ons tonen hoe het werkt.

IN NEDERLAND:

'Onverklaarbare waarnemingen, dus ook hier ufo-onderzoek nodig'

NOS NIEUWS OVER UFO's

22 miljoen dollar per jaar gaf het Amerikaanse Pentagon uit aan onderzoek naar ufo's. "Dat is echt heel interessant en best wel heel veel geld voor 'zomaar een hobby'", vertelt ufoloog Alex Griffioen. "Dat moet wel betekenen dat ze heel veel informatie bezitten en dingen hebben ontdekt."

Een van de waarnemingen die het Pentagon onderzocht, vond plaats in 2004. Een wit object, zo groot als een vliegtuig, werd gespot en later gevolgd door twee gevechtsvliegtuigen boven San Diego. Het object verdween en het is nog steeds onduidelijk wat het was, schrijft The New York Times.

Ufo-onderzoek Pentagon

Soortgelijke waarnemingen hebben we ook in Nederland, zegt Griffioen, die het Nederlandse ufo-meldpunt beheert. Maar onderzoek wordt daar niet naar gedaan. "Er zijn wel meldingen in Nederland, maar die worden niet in het geheim bekeken door Defensie."

Bij het meldpunt van Griffioen, die in het dagelijks leven webdesigner is, komen gemiddeld 69 meldingen van waarnemingen per maand binnen. "Van 30 procent kan je het wel verklaren: dan is het een schittering van licht in de cameralens of is het gewoon een ster of vliegtuig. Ongeveer 65 procent kan je niet verklaren omdat er te weinig informatie is", legt hij uit.

"Maar 5 procent is heel spraakmakend, want die meldingen zijn onverklaarbaar en wat er gezegd wordt is gewoon niet te rijmen met wat we kennen."

Melding van ufo bij meldpunt Nederland UFO MELDPUNT NEDERLAND

En dat kan heel spectaculair zijn, want er hoeft maar één waarneming te zijn van een ufo die het verschil kan maken, gaat Griffioen verder. "In het verleden zijn er meerdere waarnemingen geweest waarvan de oorsprong onverklaarbaar was. Erg mysterieus."

De bekendste opmerkelijke ufo-gebeurtenis is toch wel het Roswellincident in 1947. Er zou toen een vliegende schotel zijn neergestort nabij het Amerikaanse Roswell. Meerdere getuigen houden al tientallen jaren vol dat ze hebben gezien dat een ruimteschip met buitenaardse lijken werd geborgen.

Daarna startte de Amerikaanse Defensie het project Bluebook om de ufo-waarnemingen te monitoren: er kwamen tussen 1947 en 1969 12.618 waarnemingen binnen, waarvan er 701 onverklaarbaar bleven. De meeste waarnemingen bleken ook hier vliegtuigen, sterren, wolken en spionagevliegtuigen.

Het Roswell-incident van 1947, de moeder aller ufo-waarnemingen

Zulke 'grote' verhalen kennen we in Nederland niet, zegt Griffioen. "Al was er wel iets opmerkelijks eind jaren 70 bij Soesterberg. Daar werd iets geks gezien en dat werd nooit verklaard. Uiteindelijk was er ook niets meer van documenten over die waarneming te vinden."

In de jaren 70, 80 en 90 werden wel vaker mogelijke ufo's gespot. Daarna is een dipje in het aantal ufo-meldingen te zien. "Dat is makkelijk te verklaren: we hebben natuurlijk betere radarapparatuur gekregen, daardoor zijn meer waarnemingen te verklaren", legt Griffioen uit.

Maar toch blijven de ontvoeringsverhalen van vroeger nog naar boven komen, zegt Griffioen. "Bij ons kwam laatst een melding binnen van een vrouw die in de slaapkamer stond, een fel licht zag, en vervolgens in de sneeuw in de tuin stond. Zonder voetstappen achter zich. Maar die meldingen vind ik wel een beetje lastig, daar kijk ik wel sceptisch naar."

'De wereld zou meer ufo-sceptici kunnen gebruiken'

ALEX GRIFFIOEN

Want te veel speculeren is niet goed, gaat Griffioen verder. "Die waarnemingen worden al heel snel glibberig. Als getrainde waarnemers zeggen dat het klopt, dan kunnen we het geloven. Die mensen zijn opgeleid om te herkennen wat ze zien."

De wereld zou juist meer ufo-sceptici nodig hebben, zegt Griffioen. "Dat zorgt voor discussie en een tegengeluid. Dan worden de hele stellige mensen ook wakkergeschud als een van hun ufo-waarnemingen gewoon niet klopt."

Geen 22, maar 1 miljoen

Maar toch zou zo'n onderzoek als in de VS wel heel fijn zijn voor Nederland, denkt hij. "Voor de ufologie is het heel belangrijk dat de wetenschap zich ermee bezighoudt. Je wil die speculatie op een zinnige manier kunnen verklaren. Onderzoek helpt daarbij. Ik wil dat best doen, hoor. Ik heb geen 22 miljoen euro nodig, 1 miljoen is al meer dan genoeg", lacht Griffioen.

GESCHREVEN DOOR

Carmen Dorlo

LINK ARTIKEL NOS

#NickPope #UFO #NOS #UFOmeldpuntNederland

121 Ansichten

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

 ARCHIEF

 Website created by © Arthura Hector

 All rights reserved ©ART-hura | www.ashtar-rose.com | afbeeldingen (digital) art mogen niet gedeeld of gekopieerd worden | Copyrights Arthura Hector | Breda